Το κλασικό ιταλικό κέικ Panettone αλλάζει γεύση με τα προϊόντα της Herbalife Nutrition. Ο συνδυασμός των προϊόντων Formula 1 Summer Berries, Πρωτεϊνούχο Ρόφημα PDM και Beta Heart δημιουργεί ένα ελαφρύ και νόστιμο γλύκισμα που θα θέλετε να απολαμβάνετε ξανά και ξανά.
ΥΛΙΚΑ
250g σκληρό αλεύρι ολικής άλεσης
100g σκληρό λευκό αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
Ψιλό ξύσμα από 1 λεμόνι
4 scoops (56g) Πρωτεϊνούχο Ρόφημα PDM
2 scoops (26g) Formula 1 Summer Berries
1 scoop (7g) Βρώμη, Μήλο και Εδώδιμες Ίνες
14g μαγιά Easy Bake (αν χρησιμοποιείτε απλή νωπή
ή ξηρή μαγιά, δείτε τη σημείωση παρακάτω)
250ml ζεστό νερό – βλ. συμβουλή
100ml ζεστό γάλα ή φυτικό ρόφημα χωρίς γλυκαντικά
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
50g αποξηραμένα κράνμπερι, ψιλοκομμένα
50g σταφίδες, μαύρες ή ξανθές
50g αποξηραμένο ξύσμα εσπεριδοειδών
(π.χ. πορτοκάλι) σε κομματάκια
Για την επικάλυψη:
1 κ.σ. ζάχαρη ή ζάχαρη Demerara
1 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
ΜΕΘΟΔΟΣ
Ρίξτε το αλεύρι ολικής άλεσης και το λευκό αλεύρι στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ. Προσθέστε το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και τα
Πρωτεϊνούχο Ρόφημα PDM, Formula 1 Summer Berries και Βρώμη, Μήλο και Εδώδιμες Ίνες. Προσθέστε και τη μαγιά και ανακατέψτε.
Αναμείξτε το ζεστό νερό με το ζεστό γάλα και το σιρόπι αγαύης και προσθέστε τα στα στερεά υλικά. Ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν και με μίξερ ζυμώστε το μείγμα για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά του μπολ.
Μπορείτε να το κάνετε και με το χέρι, απλώς ζυμώστε το μείγμα σε μια επιφάνεια (δεν χρειάζεται να προσθέσετε άλλο αλεύρι, θα μαζευτεί στο τέλος) για περίπου 8-10 λεπτά.
Αλευρώστε το δάχτυλό σας και βουτήξτε το στη ζύμη για να δείτε αν έχει ζυμωθεί αρκετά. Πρέπει να επανέρχεται όταν την πιέζετε ελαφρά. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο μπολ του μίξερ, σκεπάστε με ένα πιάτο ή μεμβράνη και τοποθετήστε τη σε ένα ζεστό σημείο της κουζίνας σας (όχι πάνω από 45 °C), μέχρι να φουσκώσει και διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Αυτό θα πάρει 2 με 2μιση ώρες.
Όσο η ζύμη φουσκώσει, πάρτε μια φόρμα κέικ ύψους 16 εκ ή ένα κατσαρολάκι και στρώστε το με λαδόκολλα ώστε να καλύπτει τη βάση και τα πλαϊνά, φτάνοντας μέχρι και 15 κ. ύψος.
Βγάλτε τώρα τη ζύμη που έχει φουσκώσει από το μπολ και τοποθετήστε τη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
Ζυμώστε για ένα λεπτό και πιέστε τη με τα δάχτυλά σας για να απλωθεί μέχρι να φτάσει σε πάχος λίγων εκατοστών.
Σκορπίστε πάνω τα αποξηραμένα κράνμπερι, τις σταφίδες και το ξύσμα. Διπλώστε τις άκρες φροντίζοντας να έχετε μοιράσει τα φρούτα ομοιόμορφα και αναποδογυρίστε τη ζύμη ώστε η λεία πλευρά να είναι από πάνω.
Σχηματίστε έναν κύκλο που θα χωράει στο ταψί ή το κατσαρολάκι που έχετε ετοιμάσει, πιέστε τις άκρες με τα χέρια σας και τοποθετήστε τη ζύμη μέσα στο ταψί ή το κατσαρολάκι με τη λεία πλευρά προς τα επάνω.
Σκορπίστε επάνω τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιείτε) πιέζοντάς τα για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ξεκολλήσουν από τη ζύμη.
Σκεπάστε με μεμβράνη και μεταφέρετε ξανά τη ζύμη σε ένα ζεστό σημείο της κουζίνας, αφήνοντάς να φουσκώσει για άλλες 2-2μιση ώρες (ή ακόμα και 3!) μέχρι να γίνει και πάλι διπλάσια σε έγεθος.
Όσο φουσκώνει, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C/ ή στους 160 °C στον αέρα. Τοποθετήστε τη φουσκωμένη ζύμη (χωρίς τη μεμβράνη) σε ένα χαμηλό ράφι του φούρνου και ψήστε για 1 ώρα (σκεπάστε με λαδόκολλα μετά από 45 λεπτά αν παίρνει γρήγορα χρώμα). Αφαιρέστε το panettone από το ταψί ή το κατσαρολάκι (δεν πειράζει αν η λαδόκολλα μένει κολλημένη πάνω στη ζύμη) και ψήστε για 5-10 λεπτά ακόμα μέχρι να ακούγεται κούφιο όταν το χτυπάτε στη βάση.
Αφήστε το σε έναν δίσκο για να κρυώσει. Μπορείτε να το αφήσετε τυλιγμένο στη λαδόκολλα σε ένα αεροστεγές σκεύος, μέχρι να το σερβίρειτε